سیاست عجیب صدا و سیما در قبال لیگ برتر فوتسال؛

حق پخش کیلو چند؟ پول بده بازیتو پخش کنیم!

موضع صدا و سیما در مورد بازی های لیگ برتر فوتسال جالب و قابل تامل است و البته باعث تاسف...

به گزارش فوتسال 40، فوتسال ایران در حال حاضر در رتبه هفتم دنیا ایستاده و لژیونرهای ایرانی در بزرگترین باشگاههای دنیا توپ می زنند. شاید بتوان این رشته را یکی از پر استعدادترین رشته های کشور طی چند دهه اخیر نامید؛ رشته ای که کمی سرمایه گذاری اصولی روی آن می تواند به موفقیت های شگفت انگیز جهانی بیانجامد. با این وجود از لیگ برتر گرفته تا خود تیم ملی همگی از مجموعه سیاست های غلط رنج می برند که پتانسیل بالقوه فوتسال در ایران را تحت الشعاع قرار داده است.

بدون اشاره به هیچ مورد دیگری می خواهیم راست برویم سراغ اصل مطلب؛ موضوع حق پخش تلویزیونی، موضوعی کهنه در ورزش ایران است. فوتبال، رشته ای که از نظر گردش مالی و تقسیم قدرت در بالاترین سطح ممکن قرار دارد هنوز موفق به شکستن این تابو نشده است. شاید حضور یک دوجین تیم دولتی در بدنه فوتبال باشگاهی کشور دلیل اصلی باشد. با این وجود در فوتسال شرایط فرق دارد.

اکثر تیم های فوتسال به صورت خصوصی اداره می شوند. در چنین شرایطی توزیع حق پخش ضروری تر به نظر می رسد؛ البته اگر اصلا ضرورتی در این خصوص از سوی بالانشینان احساس شود که تا این لحظه به نظر نمی رسد چنین بوده باشد. شرایط در فوتسال به قدری دردناک است که خیلی از تیم ها حتی قید دریافت حق پخش را زده و تنها خواسته شان پخش مستقیم بازی هایشان از رسانه های استانیست.

در میان ناباوری اما اکثر رسانه های استانی برای پخش مستقیم بازی ها از تیم ها درخواست ارقامی نسبتا نجومی می کنند که پرداخت آن خارج از عرف و خارج از توان تیم هاست. این که شبکه های استانی چه محتوای جذابی دارند که به فوتسال ترجیح می دهند خود جای سوال بزرگیست اما سوال اصلی اینجاست که آیا پوشش رویدادهای مهمی ورزشی هر استان، وظیفه شبکه های استانی شان هست یا خیر؟ قطعا که جواب مثبت است چون اصلا این شبکه ها با چنین هدفی از سوی صدا و سیمای ملی ساپورت می شوند.

با این حال از هر سرپرست لیگ برتری که در مورد عدم پخش مستقیم بازی هایشان سوال می کنیم، همگی به درخواست مالی صدا و سیما اشاره می کنند؛ این درخواست مالی از هر بعدی که نگاه کنیم غیرقابل قبول و ناعادلانه است. منابع تیم ها را اگر نادیده بگیریم، می رسیم به مردم و هوادارانی که هر هفته مشتاقانه منتظر پخش بازی تیم های محبوب شان پای تلویزیون می نشینند اما درست در لحظه ای که باید بازی پخش شود، با یک محتوای تکراری و سریالی ماقبل تاریخ روبرو می شوند؛ این جاست که داستان دوباره تکرار می شود و مخاطب مجبور است لیگ برتر یکی از مهمترین رشته های کشور به صورت محدود و در حد نمایش نتایج، از طریق فضای مجازی دنبال کند!